Search
Close this search box.
جراح پروتز سینه

عمل پروتز سینه

عمل پروتز سینه یک جراحی زیبایی است که برای تقارن سینه‌ها و بزرگ کردن سایز آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای انجام این اقدام لازم است ایمپلنت با سایز مناسب در طی یک اقدام جراحی در سینه ها قرار گیرد. افرادی که اقدام به کاشت پروتز در پستان ها می‌کنند، معمولاً به دلایل مختلفی مانند شیردهی، بارداری، کاهش وزن و… بخشی از حجم سینه خود را از دست داده‌اند. همچنین افرادی که به دلیل ارث و ژنتیک به طور کلی سینه‌های کوچکی دارند، کاندید انجام‌ این جراحی می‌شوند. در واقع هدف از انجام این عمل جراحی، ایجاد تناسب میان سایز سینه‌ها و سایر اندام‌های بدن است که در نهایت باعث ایجاد استایلی جذاب و زیبا برای خانم‌ها می‌شود.

 پروتز سینه چیست؟

جراحی پروتز سینه یا ایمپلنت سینه یکی از عمل‌های جراحی زیبایی سینه در جهان است که اتفاقا بسیار مورد استقبال قرار گرفته و جزو پرطرفدارترین عمل‌های جراحی زیبایی شناخته می‌شود. این جراحی با هدف بزرگ کردن سایز سینه‌ها و تصحیح شکل ظاهری آن‌ها انجام می‌شود و یکی از انواع ماموپلاستی به شمار می‌رود. در این عمل، زیر بافت سینه یا ماهیچه‌های سینه ایمپلنت‌ها یا پروتزهایی را قرار می‌دهند. جالب است بدانید که جراحی پروتز سینه برای برخی خانم‌ها تنها راه افزایش اعتماد به نفس است. چرا که بعضی از خانم‌ها به دلیل کاهش وزن، شیردهی و… دچار عدم تقارن یا کاهش حجم سینه می‌شوند و اعتماد به نفس آن‌ها به شدت کاهش می‌یابد. حتی برخی افراد از ابتدا به دلیل شرایط ژنتیکی و سابقه خانوادگی، سینه‌هایی با سایز و اندازه کوچک دارند که همواره از آن ناراضی هستند. بنابراین برای داشتن سینه‌هایی با سایز و اندازه مناسب، جراحی پروتز سینه را انتخاب می‌کنند. لازم به ذکر است که حتی خانم‌هایی که به دلیل سرطان سینه یک یا دو سینه آن‌ها تخلیه شده است‌‌، می‌توانند از این روش برای پر کردن بافت از دست رفته سینه استفاده کنند.

پروتز سینه چیست؟

کاربرد و مزایا پروتز سینه

جراحی پروتز سینه کاربردهای مختلفی دارد که برخی از مهمترین آن‌ها به شرح زیر است.

  • افزایش سایز سینه: یکی از اصلی‌ترین کاربردهای این جراحی، افزایش سایز سینه‌ها است. اینکه تا چه اندازه امکان افزایش سینه وجود دارد باید با صلاح دید و بررسی‌های پزشک متخصص انجام شود.
  • ترمیم و بازسازی سینه: افرادی که به دلیل سرطان سینه یک یا دو سینه آن‌ها برداشته شده است می‌توانند تحت جراحی ماستکتومی قرار بگیرند و به این ترتیب به بهبود ظاهر و ترمیم سینه‌های خود کمک کنند.
  • افزایش اعتماد به نفس: افرادی که به دلیل شیردهی یا ژنتیک، سینه‌های نامتقارن دارند در هنگام پوشیدن لباس‌های جذب یا رابطه جنسی دچار کاهش اعتماد به نفس می‌شوند. بنابراین یکی از کاربردهای عمل پروتز سینه، افزایش اعتماد به نفس خانم‌ها و بهبود کیفیت زندگی آن‌ها است.
  • ژنتیک و مشکلات مادرزادی: افرادی که به مشکلات ژنتیک و مادرزادی مبتلا هستند و سینه آن‌ها رشد کافی نداشته، می‌توانند با انجام جراحی پروتز سینه، به سینه‌هایی با سایز دلخواه دست پیدا کنند.
  • ایجاد توازن بین قسمت‌های مختلف بدن: یکی از مهمترین مزایا و کاربردهای جراحی پروتز سینه کمک به تناسب و توازن بین قسمت‌های مختلف بدن و سایز سینه‌ها است. این موضوع به ویژه برای خانم‌هایی که سینه آن‌ها در مقایسه با سایر اندام‌های بدنشان ناهماهنگی دارد مفید و کاربردی خواهد بود.
02:00
truncate dir-rtl

فیلم عمل پروتز سینه

عمل پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟

شاید این سوال ذهن شما را هم به خود درگیر کرده که جراحی پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این جراحی یک عمل زیبایی است و انجام آن به هیچ عنوان ضرورتی ندارد. اما افرادی که شرایط زیر را دارند، بهتر است تحت این جراحی قرار بگیرند‌.

  • کسانی که سینه‌های آن‌ها بسیار کوچک است و این موضوع باعث کاهش اعتماد به نفس آن‌ها شده است.
  • افرادی که مدل هستند و زیبایی ظاهری آن‌ها در شغل‌شان تاثیرگذار است، می‌توانند با کمک این روش آینده شغلی بهتری داشته باشند.
  • افرادی که به دلیل شیردهی یا ژنتیک سینه‌های نامتقارن دارند بهتر است تحت این جراحی قرار بگیرند.
  • افرادی که به دلیل سرطان سینه، بخشی از بافت سینه‌های خود را از دست داده‌اند.

جراحی پروتز سینه برای چه کسانی مناسب نیست؟

جراحی پروتز سینه برای بعضی از افراد توصیه نمی‌شود و انجام این جراحی در آن‌ها زمینه آسیب‌ها و خطرات جدی را ایجاد می‌کند. به طور مثال:

  • افرادی که شرایط جسمانی خوبی ندارند برای انجام این جراحی کاندید مناسبی نیستند. مثلاً افراد مبتلا به عفونت فعال یا سرطان فعال به هیچ عنوان نباید تحت این جراحی قرار بگیرند.
  • افرادی که از الکل، مواد مخدر و سیگار استفاده می‌کنند کاندید مناسبی برای انجام این جراحی نخواهند بود.
  • کسانی که از نظر روانی دچار مشکل هستند و تصویر خوبی از خود ندارند ابتدا باید برای رفع مشکلات روانی به پزشک مراجعه کنند و سپس برای انجام تغییرات ظاهری اقدام کنند.
  • افرادی که تنها به دلیل توصیه دیگران قصد انجام این جراحی را دارند، قطعاً از نتیجه آن راضی نخواهند بود. بنابراین کاندید مناسبی برای انجام این جراحی نیستند.
  • افرادی که بعد از انجام این جراحی نمی‌توانند مراقبت‌های لازم را انجام دهند مورد مناسبی برای جراحی پروتز سینه نیستند.
  • افراد کمتر از ۱۸ سال نمی‌توانند تحت این جراحی قرار بگیرند.
  • خانم‌های شیرده و باردار نمی‌توانند این جراحی را انجام دهند.
  • افرادی که مشکوک به سرطان سینه باشند کاندید مناسبی برای این جراحی نیستند.
  • افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا هستند بهتر است قبل از انجام جراحی بررسی‌های لازم را انجام دهند. در بیشتر موارد توصیه می‌شود که تحت این جراحی قرار نگیرند.
عمل پروتز سینه

مشاوره جراحی پروتز سینه

داوطلبین جراحی پروتز سینه قبل از انجام این جراحی باید در یک جلسه مشاوره شرکت کنند. این جلسه برای کسب نتایج مورد نظر بسیار کمک کننده است و بیماران فرصت این را دارند که انتظارات و اهداف خود را با جراح خود در میان بگذارند. همچنین در این جلسه، جراح نتایج حاصل از عمل را به صورت واقع بینانه با بیماران مطرح می‌کند تا با آگاهی لازم، برای انجام این جراحی اقدام کنند. در مورد اینکه در جلسات مشاوره عمل پروتز سینه چه اتفاقی می‌افتد؟ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. در ابتدا پزشک راجع به سابقه پزشکی، سابقه هرگونه بیماری یا جراحی، مصرف ویتامین، مکمل‌های گیاهی، مصرف سیگار و… اطلاعات و شرح حالی را از بیمار دریافت می‌کند.
  2. سابقه فامیلی سرطان سینه، سوال دیگری است که در این جلسات توسط پزشک از بیمار پرسیده می‌شود.
  3. در این جلسه باید نتایج بیوپسی‌های گذشته و سونوگرافی سینه را به پزشک ارائه کنید تا بررسی‌های لازم را انجام دهد. در صورت نیاز ممکن است پزشک انجام سونوگرافی یا ماموگرافی‌های جدید را برای بیمار تجویز کند.
  4. در این جلسه سینه‌ها توسط پزشک به صورت کلی معاینه و ارزیابی می‌شوند. همچنین میزان کیفیت بافت سینه، پوست سینه و محل قرارگیری هاله و نوک سینه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  5. در جلسه مشاوره، راجع به سایز پروتز، جنس آن و همچنین برشی که برای قرار گرفتن پروتز باید انجام شود گفتگویی صورت می‌گیرد.
  6. همچنین راهنمایی های لازم برای کسب آمادگی پیش از عمل مثل مصرف داروها، ویتامین‌ها، عادات غذا خوردن و… توسط پزشک به بیمار ارائه می‌شود.

علاوه بر این موارد، در این جلسه بیمار هم می‌تواند راجع به سابقه کار پزشک، عکس‌های قبل و بعد سایر بیماران، خطرات و عوارض این جراحی و… سوالاتی را از پزشک بپرسد.

✅ جهت برقراری ارتباط برای انجام هرگونه جراحی زیبایی سینه با دکتر ترحمی در ارتباط باشید

چگونه پروتز سینه انجام می‌شود؟

روش انجام عمل جراحی پروتز سینه به شرح زیر است.

جلسه مشاوره

در مرحله اول، گفتگویی توسط بیمار و جراح انجام می‌شود که بیمار می‌تواند نیازها و انتظارات خود را با پزشک در میان بگذارد. همچنین در این جلسه، معاینه‌های فیزیکی توسط پزشک انجام می‌شود و تمامی اطلاعات در مورد بیماری‌ها یا تاریخچه پزشکی فرد مورد بررسی قرار می‌گیرد.

آماده سازی قبل از عمل

بعد از جلسه مشاوره و تصمیم‌گیری در مورد اندازه و فرم پروتز، لازم است که فرد آزمایش‌ خون و تصویربرداری سینه انجام دهد. ممکن است پزشک رژیم غذایی خاصی را برای بیمار در نظر بگیرد یا مصرف یک سری داروها را برای او متوقف کند.

عمل جراحی

برای شروع عمل، ابتدا بیمار بیهوش می‌شود. سپس با توجه به روش انتخابی، عمل پروتز آغاز می‌گردد‌. ممکن است در این عمل، پزشک از تزریق چربی یا از روش جایگذاری ایمپلنت در داخل سینه استفاده کند. برای انجام روش دوم معمولاً زیر بغل، زیر سینه یا دور نوک پستان برش می‌خورد.

مراحل انجام جراحی پروتز سینه

  1. این جراحی تحت بیهوشی و یا بی حسی موضعی انجام می شود. این اقدام جهت عدم احساس درد در طول جراحی انجام می‌شود.
  2. بسته به نوع پروتز انتخابی، ابتدا در سینه برش ایجاد می‌شود. برش ایجاد شده در نواحی زیر بغل، زیر سینه و یا دیگر نواحی اطراف سینه ممکن است متفاوت باشد. همچنین میزان برش به نوع و اندازه پروتز بستگی دارد
  3. ایمپلنت در مکان مناسب جایگذاری می‌شود.
  4. نواحی از پوست که برش خورده، بخیه زده می‌شود.

ریکاوری بعد از عمل

پس از اتمام جراحی، بیمار به واحد پرستاری منتقل می‌شود تا به هوش آید. در این مرحله داروهای ضد التهابی و ضد درد به او تجویز می‌شود. مدت زمان انجام این عمل حدود ۱ تا ۳ ساعت است و مدت زمان بازیابی هم با توجه به نوع عمل، سلامت کلی بیمار، سن او، میزان درد و عوارض جراحی متفاوت خواهد بود.

01:00
truncate dir-rtl

سوالات متداول پروتز سینه

روش‌های انجام پروتز سینه

عمل زیبایی پروتز سینه به صورت سرپایی در کلینیک و بیمارستان انجام می‌شود و در بیشتر مواقع در همان روز بیمار مرخص می‌شود. برای انجام این جراحی از روش بیهوشی استفاده می‌کنند تا بیمار هیچگونه دردی را احساس نکند. همچنین بیمار باید ۲۴ ساعت قبل از انجام عمل، دستورالعمل‌هایی را که پزشک ارائه می‌کند به طور کامل انجام دهد. برای دریافت نتیجه مطلوب از پروتز دائمی سینه، حتماً به بهترین جراح پروتز سینه مراجعه کنید تا نتایج مطلوبی را به دست بیاورید. جراح متخصص با استفاده از سه نوع برش می‌تواند پروتز سینه را برای شما جایگذاری کند.

  • برش زیر پستان
  • برش زیر بغل
  • برش بافت اطراف نوک پستان

بعد از اینکه جراح برش را ایجاد کرد، ماهیچه‌های سینه را از پستان جدا کرده و فضایی را برای قرار دادن ایمپلنت خالی می‌کند. سپس ایمپلنت را در این فضای خالی قرار می‌دهد. ایمپلنت باید به شکل دقیق در مرکز پستان جای بگیرد. در صورتی که از پروتزهای نمکی استفاده کنید، بعد از قرارگیری پروتز، کپسول آن با آب و نمک پر می‌شود. اما در صورت انتخاب پروتزهای سیلیکونی، کپسول پروتز از قبل پر شده و فقط باید در موقعیت مناسب جایگذاری شود.

نکاتی که قبل از جراحی پروتز سینه باید رعایت کنید.

قبل از انجام پروتز دائمی سینه، برای دستیابی به نتیجه مطلوب بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید.

  • قبل از جراحی مصرف الکل و سیگار را قطع کنید.
  • اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید در زمان مشاوره حتماً با پزشک در میان بگذارید.
  • قبل از انجام عمل پروتز سینه، مصرف سرکه، کشمش، انگور، مشروبات الکلی و… را قطع کنید.
  • آزمایشاتی را که توسط پزشک تجویز می‌شود حتماً انجام دهید.
  • شب قبل از جراحی غذای سبک بخورید و صبح ناشتا باشید.
  • حتماً در روز جراحی از یک همراه کمک بگیرید.
  • قبل از انجام جراحی از مصرف داروهایی مانند ژلوفن، پروفن، آسپرین و… بپرهیزید.
  • برای کاهش کبودی و تورم بعد از جراحی، از آب مرکبات تازه، آب کرفس و آب آناناس استفاده کنید.

معایب جراحی پروتز سینه

این جراحی، مانند هر عمل دیگری، ممکن است معایبی داشته باشد. برخی از معایب و خطرات احتمالی شامل موارد زیر است:

  1. عوارض جراحی: خونریزی، عفونت و مشکلات مربوط به بیهوشی.
  2. سخت شدن پروتز (کپسولار کانترکچر): ایجاد بافت سخت در اطراف پروتز که می‌تواند باعث ناراحتی یا تغییر شکل سینه شود.
  3. ترکیدن یا نشت پروتز: در برخی موارد، پروتز ممکن است به مرور زمان پاره شود یا نشتی داشته باشد.
  4. تغییر احساس در سینه: از دست رفتن یا تغییر در حساسیت نوک سینه‌ها یا سینه به‌طور کلی.
  5. نیاز به جراحی مجدد: پروتزها ممکن است نیاز به تعویض یا تنظیم داشته باشند.
  6. عدم تقارن یا نتایج غیرمنتظره: گاهی نتیجه نهایی ممکن است با انتظارات بیمار هماهنگ نباشد.
  7. ایجاد اسکار: زخم‌های جراحی ممکن است به خوبی بهبود نیابند و اسکارهای قابل مشاهده باقی بماند.

در نظر گرفتن این معایب و مشاوره با جراح متخصص می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر کمک کند.

نگاه کلی به عمل جراحی پروتز سینه

در این مطلب به همه چیز درباره پروتز سینه اشاره کردیم و اطلاعات کاملی از این جراحی در اختیار شما قرار دادیم. همانطور که گفته شد، عمل پروتز سینه یک روش جراحی ترمیمی است که به بازسازی شکل، اندازه و فرم سینه‌ها کمک می‌کند. در این روش، معمولاً از مواد سیلیکونی که حالتی نرم دارند و به بافت سینه شبیه هستند استفاده می‌شود. افرادی که به دلایل مختلف از جمله ژنتیک، شیردهی، بارداری و… با مشکل در سایز و اندازه سینه خود مواجه هستند، می‌توانند با انجام این عمل، به افزایش اعتماد به نفس خود کمک کنند و به اندامی ایده‌آل و جذاب برسند. البته این موضوع در صورتی صدق می‌کند که به یک پزشک متخصص و کاربلد مراجعه کنید و از تجربیات و دانش او در این زمینه بهره‌مند شوید. ما به شما دکتر محمدرضا ترحمی را معرفی می‌کنیم که سال‌ها است در حوزه انجام جراحی‌های زیبایی از جمله جراحی ماموپلاستی فعالیت دارد.

سوالات متداول

دکتر محمد رضا ترحمی
دکتر محمد رضا ترحمی

عضویت در انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی ایران، مدرس رشته تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی در تهران و کسب رتبه اول در آزمون بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی در کشور، تنها بخشی از افتخارات دکتر ترحمی است.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *